luni, 12 noiembrie 2012

Fursecuri fragede

Mi-am cumparat o noua jucarie de care sunt foarte mandra,o ador.Este o presa cu 10 forme diferite pentru turnat fursecuri  si 10 duiuri pentru ornat prajituri.





Ingrediente:

250 g unt cu  82% grasime
380 g faina
100 g zahar pudra cu aroma de vanilie
2 oua mici
2 plicuri zahar vanilat bourbon

Nu folosim mixerul pentru ca intarim aluatul si fursecurile se vor transforma in biscuiti;untul trebuie sa fie rece si sa lucram cat mai repede cu ingredientele !!!

Untul rece se taie cubulete si se freaca intre degete impreuna cu zaharul pudra pana obtinem o compozitie nisipoasa.Adaugam ouale,vaniliile si amestecam,tot cu mana.Adaugam faina ,omogenizam usor si umplem presa dupa ce ne-am ales forma sub care turnam fursecurile vanilate si fragede.:) .
Tava de aragaz nu se unge cu nimic,nu se tapeteaza cu hartie de copt.
Fursecurile nu se lipesc deloc!!!


Se tine forma perfect verticala pe tava de copt si se apasa pistonul.



Este important sa lucram cu doua tavi ,sa nu formam fursecurile pe tava incinsa.Scoatem prima tava si o bagam la cuptor pe a doua.
Lasam fursecurile la cuptor,la foc mediu,cam 10 minute.Le scoatem albe ;ele se vor usca afara.Daca apasam pe fursec si este usor uscat deasupra,este gata.
Le puteti glazura cu cicolata topita sau picta cu ajutorul unei pensule subtiri,dupa imaginatia fiecaruia .

Sunt de mare efect,extrem de fragede si aromate.:)

Pofta buna.




27 de comentarii:

  1. Asa care va sa zica.... ti-ai luat pistol! :))))
    Arata bestial prajiturile, cand începi o cofetarie? :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce de fursecuri!!! De toate formele! Probabil treaba merge mult mai repede. Vreau si eu o presa ca a ta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am o presa de aceasta de ani de zile, dar nu am facut , nimic cu ea ... voi face , cand merg in Romania
      am mai gasit retete ptr , aceasta presa --- sanatate

      Ștergere
  3. Aaaa! vreau si eu jucarie ca a ta! :)) Super tare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari,am si eu o ,,jucarie" ca a ta si face purici in dulap.Am incercat odata sa fac un rateu total..nu ma intreba de ce aluatul a fost groaznic de tare nu l-am putut presa de loc prin pistol.Poate ma razgandesc..mi-ai facut o pofta nebuna.Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lale, te rog sa urmezi pasii retetei mele si vei vedea ce minuni o sa-ti iasa!:)
      Te pup!

      Ștergere
  5. Superbe... Stii ca am si eu forme din astea, dar zic si eu ca Lale, am incercat de multe ori sa fac, dar... esec total... apas pe instrumentul in cauza si tot iese din compozitie, adica nu se dezlipeste singura... Oare trebuie sa ajut eu cumva cu lama de la vreun cutit ?! Pupici si plec cu vreo citeva fursecuri, nu cu mina goala...!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ai ce sa faci cu lama la cutit,crede-ma!
      Vei pune in presa compozitia mea si doar apesi cu pistolul, perfect vertical.POc si gata!:))

      Ștergere
  6. Nu am folosit deloc jucaria,si o am de muuuulti ani,am primit-o cadou.Acum poate ma incumet,arata asa de bine fursecurile tale!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mmmm ce furseeecuri...buun buun!!Dau la schimb cu cornulete :) pup

    RăspundețiȘtergere
  8. Grozav de bine arata!! Chiar nu stiam cum se foloseste presa aia, dar ai facut minunatii cu ea! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce bunatate de fursecuri!Imi plac foarte mult formele pe care le-ai folosit!

    RăspundețiȘtergere
  10. Îţi scriu din Germania în timp ce rontai un fursec. Sunt minunateeeeeeee!!! Am tot căutat o reţetă de fursecuri cu gustul de unt,de acasă şi chiar când mă gândeam să renunţ am dat de minunăţia asta.eu am făcut foi din aluat şi cu puţin chin am folosit forme, şi pt că e sezonul sărbătorilor am adăugat în aluat coaja de portocală şi scorţişoară.Sublim!!!!Mulţumesc pt reţetă!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt fericita ca ti-am fost de ajutor!:)
      Te imbratisez cu drag!
      Sarbatori fericite!

      Ștergere
  11. eu nu reusesc sa vo folosesc,nu-mi iese

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Perseverati,o sa reusiti!
      Tava sa fie uscata,rece si presa o asezati perfect vertical,apasati.Va opriti cateva secunde si ridicati,mergeti mai departe...o sa va iasa.

      Ștergere
  12. Cea mai mare porcarie de reteta,daca vreti sa plangeti cu vorbe ,incercati reteta....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am preparat aceste fursecuri de foarte multe ori; cu cantitati de ingrediente dublate.
      Reteta este perfecta ,fursecurile se topesc in gura !!!

      Ștergere
  13. sa inteleg ca praf de copt nu trebuie? ...sau ceva de crescut....

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu este nevoie de agent de crestere !
    Craciun fericit !

    RăspundețiȘtergere
  15. cred ca sunt delicioase asa bine arata

    RăspundețiȘtergere
  16. Am incercat muulte retete de fursecuri cu pistolul,insa de fiecare data era o dezamagire.Se lipeau si nu iesea nici o forma ,mai multi nervi decat placere de a gati asa ceva.Astazi a fost cu totul altfel :)

    Nota +++10 multumesc pentru reteta :) au iesit niste fursecuri geniale cu lavanda :) nu stiu sa pun poze dar sunt delicioase si reteta este una foarte corecta daca se respecta exact pasii .Multumesc .am prins curaj si voi mai face si cu alte combinatii gen cu nuca .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te pup !
      Multumesc din suflet !
      Sunt fericita de reusita ta ! :)

      Ștergere
  17. Vreau sa vă mulțumesc pentru rețetă! De ani de zile, cred că de vreo 10 ani o tot fac și nu am apucat sa vă mulțumesc! E singura rețeta care îmi iese cu pistolul acesta!

    RăspundețiȘtergere