miercuri, 29 august 2012

Spaghete tricolore cu ciuperci fripte

Reteta rapida si extrem de apetisanta !:)




Ingrediente:

400 g spaghete tricolore din grau dur
8 ciuperci mari
400 g rosii cuburi
1 ardei kapia copt,rosu
1/2 ceapa medie
6-7 catei de usturoi
oregano
sare si piper
boia iute afumata
parmezan
4 linguri de ulei de masline

Mod de preparare:

Prima data, incingem o tigaie si aruncam pe fundul ei  un praf de sare de mare.Punem ciupercile spalate si uscate peste sare si lasam sa se friga la foc mic.Pentru un aspect mai placut, lasam piciorusul ciupercii atasat.
Ciupercile fripte le taiem in felii, usturoiul se zdrobeste,ardeiul se taie marunt si ceapa se toaca marunt.



In faza a doua,incingem uleiul de masline,calim usor ceapa si usturoiul.Adaugam ciupercile,le calim si pe ele, le condimentam cu sare,piper,boia iute afumata si oregano.Turnam rosiile si ardeiul copt.Amestecam si lasam sa fiarba sosul cam 5 minute,sa mai scada putin.



Spaghetele colorate se fierb al dente(mai putin decat normal) in apa cu sare si un strop de ulei de masline.Se scurg de apa .
Servim pastele in farfurii calde cu sosul grozav de ciuperci fripte si razuim parmezan.

Pofta buna!

Cel ce nu mananca ,nu stie ce pierde !:)





5 comentarii: