Ingrediente:
3 kg de piersici coapte,fara samburi
2 kg de zahar
zeama de lamaie
Mod de preparare:
Eu am avut niste piersici tari,dar coapte.Le-am taiat in doua si le-am scos samburii.
Se taie piersicile in felii subtiri. Eu le-am feliat la robot .
Intr-o cratita de inox, am turnat zaharul si piersicile.
Am asezat cratita pe foc mic .
Am avut impresia ca fac dulceata de trandafiri din cauza feliilor subtiri,ca niste petale.:)
Cu o lingura de lemn ,alegeti una mai mica sau mai mare,:))am amestecat usor pana ce zaharul a inceput sa se topeasca.:))
Cand se formeaza spuma, o adunam cu spumiera.
Dulceata va fi gata in momentul in care fructele isi schimba culoarea si plutesc deasupra.
Facem si testul cu picatura de dulceata pe farfuria foarte rece.Daca picaturile de dulceata se incheaga la contactul cu farfuria rece,este gata !
O turnam fierbinte in borcane,le inchidem bine,asezam borcanele cu gura in jos si le invelim cu o patura pana a doua zi.
Delicioasa,pe cuvant !
Pofta buna!
Ce bunatate!!!!!! Ti-a iesit foarte bine si sigur e mega super delicioasa!
RăspundețiȘtergereMie-mi plac doar lingurile alea de lemn (dulceata ma fac ca nu o vad ptr ca nu am voie zahar) asa ca poti sa le trimiti aici? :))
RăspundețiȘtergerefata draga, te-ai intors? miss you!!! un borcan via Iasi, pls :)) hugs
RăspundețiȘtergereSe vede ca te-ai intors din vacanta cu forte proaspete!! Delicioasa dulceata, faci cinste cu un borcan? :P Eu n-am...facut, rusine mie! Pupici
RăspundețiȘtergerewow! fantastica!
RăspundețiȘtergereO bunatate parfumata.Pup!
RăspundețiȘtergereSunteti minunate si de-abia astept sa vad ce ati gatit in lipsa mea! :)
RăspundețiȘtergerePupci pentru toate,pe rand !:D
O bunatate de dulceata! Iar cu lingurile acelea, m-ai dat gata! Bine ai venit, Adina, mi-a fost dor sa te citesc! Trebuie sa vad si pe unde ai fost in vacanta asta.
RăspundețiȘtergereEste delicioasa!
RăspundețiȘtergerePupici !:)
RăspundețiȘtergere