Am gasit la macelarie limba de porc proaspata si nu am ezitat sa cumpar;parca imi facea semne de cum am intrat .:))
Ingrediente:
8 buc.de limba de porc
500 g ciuperci champignon
3-400 g masline negre, mari
1/2 de telina
250 ml suc de rosii
1 ceapa
foi de dafin
sare
piper
boia de ardei dulce
Mod de preparare:
Spalam limba foarte bine si o punem la fiert in apa pentru cateva clocote,apoi aruncam apa si punem din nou la fiert in apa curata, cu sare si cuburi de telina.In timpul fierberii avem grija sa adunam spuma !
Cand este gata,scoatem bucatile de telina(pe care nu le folosim) ,limba si pastram supa limpede .
Limba o curatam,atat cat putem,de pielite si perisori,apoi o taiem in bucati groase de 2-3 cm.
In cratita in care preparam mancarea,incingem ulei si calim usor ceapa si ciupercile taiate in doua.
Adaugam foile de dafin,condimentele,maslinele,sucul de rosii si amestecam .
Punem si bucatile de limba, acoperim cu supa in care au fiert limba de porc si telina.
Lasam sa dea cateva clocote,la foc mic si apoi inchidem .
Presaram patrunjel .
Daca dorim mai mult sos completam cu supa .Sosul poate fi ingrosat cu 1 lingura de amidon.
Optional putem adauga 2-3 catei de usturoi.
Este atat de buuuunaaaaa !:)
Pofta mare !
Nu am mai mancat de ceva timp aceasta mancare!Clar trebuie sa fac!
RăspundețiȘtergereDelicioasa mincarica... Acum ma lasi la ceas de seara sa dau cu limbuta pe ecran, sau cu labuta ?! Imi plac ingredientele, asa ca portia asta e a mea... Pupici !
RăspundețiȘtergereSotul meu este mare amator de mancare din aceasta.Daca o vede,sigur vrea si el.
RăspundețiȘtergerePupici!
Adina mama, nici in genunchi sa ma rogi nu asi manca asa ceva.
RăspundețiȘtergereNu ca tu nu ai gatit-o bine sau ca nu ar fi gustoasa, dar numai
ca eu nu prea ma impac asa cu carnea si mai ales cu organele.
Inchid repede si am iesit......
te pup,
imi place mancarica aceasta! pup
RăspundețiȘtergereAm limba, masline....si ciuperci...la fix! Acum ma duc sa o prepar! Revin .....
RăspundețiȘtergere