joi, 21 februarie 2013

Chifle graham cu fulgi de secara

Ador cerealele,fainurile integrale,fructele uscate,musli,intr-un cuvant, sanatatea.
Cerealele constituie baza alimentatiei noastre,sursa principala de glucide,fibre,proteine si energie pentru organismul nostru,fiind remedii naturale pentru numeroase boli.
Painicile mele,integrale,cu secara le prepar destul de des pentru ca sunt rapide si sanatoase.:)
Secara este sursa importanta de fibre,vitamine si minerale,un aliment energizant,nutritiv si purificator.
Preocupati-va de sanatatea familiei dumneavoastra!



Ingrediente pentru 7 chifle:

250 g faina graham
250 g faina neagra
200 g fulgi de secara
250 ml lapte batut
1 lingurita de sare
1 lingurita bicarbonat de sodiu









Amestecam fainurile cu sarea si bicarbonatul.Peste ele adaugam,putin cate putin, lapte batut pana se formeaza un aluat usor de modelat.Formam chifle pe care le tavalim prin fulgi de secara.
Strangem usor chifla in mana ca sa se lipeasca semintele de ea.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptor incins pentru 20-25 de minute,foc mediu.




Rapid,gustos si sanatos!




8 comentarii:

  1. Sanatate curata ce ai facut tu aici. Mie imi place painea de secara, asa ca iau de la tine o chifla ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. eu vreau vreo două, că tare-s drăgălașe ;) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare bune painicile, Adina! Acum stiu unde sa vin dupa reteta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu m-am gandit ca as baga in compozitie si tarite de grau si ovaz , bineinteles cu scaderea cantitatii din faina , dar inca nu stiu exact ce cantitate sa scad si din care faina ar fi mai bine sa fac asta ,ca sa si creasca frumos. Poate imi dai un pont .....cu cantitati

    In rest ... abia astept sa o fac ca imi place la nebunie painea cu cereale si seminte ..... mmmmm yummy !!!!!!

    Merci mult .... pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana,chiflele mele nu cresc foarte mult dar sunt sanatoase.:)
      Trebuie sa pui cantitati egale de faina neagra sau alba cu cantitatea de cereale pe care o adaugi;faina este cea care creste aluatul,plus ca daca vrei sa creasca mai mult este necesara drojdia.

      Experimenteaza,castigi sanatate.

      Te pup !

      Ștergere