luni, 18 aprilie 2016

Foi pandispan cu crema de piersici si gris


Cel mai pretios dar: timpul ! 
Asa ca, in aceasta primavara vom petrece timpul in natura si mai putin in bucatarie !
Eu va propun sa pregatiti o crema de piersici grozava, doar o intindeti pe foi pandispan cumparate si gata prajitura fina, si perfecta pentru familie !





Ingrediente :

1 pachet foi pandispan

2 borcane mari cu compot de piersici
6 linguri de gris
100 g unt gras /margarina
3 linguri zahar
200 g frisca lichida batuta cu 125 g iaurt de piersici
1 plic jeleu transparent (pentru decor)

Vom separa piersicile de zeama . 
Masuram 500 ml zeama de compot si o turnam intr-o craticiora.Punem 3 linguri de zahar si asezam craticioara pe foc mic.Cand a dat in fiert,presaram 6 linguri de gris si lasam sa fiarba ( 10 minute) amestecand constant sa nu se formeze cocoloase.
Cand s-a ingrosat, dam deoparte sa se racoreasca ! 
Punem peste gris si untul la temperatura camerei; mixam .
Cantarim 400 g piersici din compot si le pasam la blender.
Pasata de piersici o vom incorpora in grisul aromat.Amestecam bine si dam crema la rece pentru 20 minute.


Impartim crema in doua parti egale si o asezam intre foi.
Foile NU se insiropeaza !!!

Vom avea 3 foi si doua straturi de crema. Deasupra vom intinde un strat generos de frisca batuta cu iaurt de piersici si vom aseza feliute de piersici.Turnam jeleul preparat cionform instructiunilor de pe plic si dam prajitura la rece pentru cateva ore !


Este racoritoare si foarte gustoasa, exact ca o prajiturica de cofetarie !

Pofta buna !



4 comentarii: