marți, 6 octombrie 2015

Drob de pui cu ciuperci

Drobul de pui cu ciuperci este o bunatate de aperitiv, l-am facut cand am asteptat musafiri, a avut un succes garantat .Foarte gustos !
Folositi aceasta reteta in momentele de panica in bucatarie .:)


Ingrediente :

500 g ficatei de pasare
500 g carne tocata de pui (putem dezosa doua pulpe de pui )
500 g ciuperci
3 oua + 1 ou pentru uns
1 legatura ceapa verde
1 ceapa uscata
1 ardei rosu
1 legatura patrunjel
Sare si piper
Boia de ardei


Ficateii se curata de pielite,se spala si se scurg de apa.
Ciupercile se taie in felii.
Ceapa verde si patrunjelul se toaca marunt .Ardeiul se toaca in cubulete mici .


Intr-o tigaie adanca, calim ceapa uscata in putin ulei,adaugam ficateii de pui si ne plimbam cu ei prin tigaie. :) Asezonam cu sare si piper.


Punem si ciupercile.Acoperim cu un capac si lasam sa se inabuse.


Oprim cand a mai scazut zeama.Punem acest amestec intr-o sita sa se scurga.
Lasam sa se raceasca,apoi tocam la robot acest amestec,sau chiar la mana,masina de tocat...
Carnea de pui o calim putin in tigaie si o lasa sa se raceasca.


Intr-un castron mare vom pune amestecul tocat de ciuperci si ficatei, carnea tocata scursa de grasime,ardeiul cubulete,ceapa verde tocata,patrunjelul si ouale .


Potrivim de sare si piper.Omogenizam toate ingredientele.
Ungem o forma mare de cozonac, sau chiar tava,cu unt si tapetam cu faina.Asezam compozitia de drob si dam la cuptor preincalzit pentru 40 de minute,la foc mediu.Scoatem drobul din cuptor si il ungem cu oul batut amestecat cu putina boia de ardei iute sau dulce, cum preferati ,si mai dam la cuptor inca 10 minute.


Lasam drobul sa se raceasca bine si apoi il taiem pentru servire.

Pofta buna la drob de pui cu ciuperci !



7 comentarii: