luni, 29 iunie 2015

Prajitura turnata cu sirop si ciocolata

De ani de zile ma tot impiedic de reteta asta prin agenda mea cu minuni culinare,si de-abia acum m-am hotarat sa o prepar ! Este o prajiturica umeda cu gust intens de rom si ciocolata ! Se face repede, folosim doar mixerul si un castron mare .
Va plac prajiturile bine insiropate ?





Ingrediente prajitura in tava de22/30 cm :

5 oua
350 g faina
200 g zahar
125 ml sifon sau apa minerala
125 ml ulei
1 lingurita praf de copt
3 pliculete de zahar vanilat

Ingrediente pentru sirop:

150 g zahar
2 linguri cacao
250 ml apa
2 fiole esenta de rom
100 g unt



Mod de preparare prajitura in tava 22/30 cm :

Intr-un bol vom mixa la viteza mare ouale cu zaharul si vanilia.Turnam usor, in timp ce mixam,la viteza mai mica uleiul,apoi sifonul si praful de copt.
Faina cernuta o adaugam in bol cu ajutorul unei palete.Vom amesteca usor de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,apoi o dam la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste si trece testul scobitorii.
Cand s-a racit o taiem in patratele ,le distantam un pic intre ele si turnam cu lingura siropul caldut.
Presaram ciocolata rasa si o lasam pana a doua zi .

Siropul :

Intr-o craticioara vom face un sirop grosut din zahar si apa.Adaugam cacaua si amestecam cu telul,sa nu faca cocoloase.Punem si untul.Dam la o parte de pe foc si cand s-a racorit punem esenta de rom.

Peste prajitura putem presara si nuca macinata !





Pofta buna !

5 comentarii:

  1. Arata foarte fain!
    Cat cacao trebuie? (nu apare la ingrediente)

    RăspundețiȘtergere
  2. Vdaiana ,2 linguri cacao !
    Te pup , multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună! Un fel de prajitura "tavalita" , netavalita ��. Îmi place prajitura ta ca nu muncești și nu rezulta atâta deranj ca la tavalita ��. Se va mai face. Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bună! Un fel de prajitura "tavalita" , netavalita ��. Îmi place prajitura ta ca nu muncești și nu rezulta atâta deranj ca la tavalita ��. Se va mai face. Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc mult, Lavinia !:)
    Te mai astept pe la mine !

    RăspundețiȘtergere