miercuri, 23 mai 2012

Paleuri - fursecuri cu crema


De mult timp imi doream sa fac aceste minunate fursecuri fragede si cremoase  pe care le cumparam nu doar din cofetarii ,ci si din magazine ! 
Reteta am pescuit-o dupa blogul -Barbat la cratita- si i-am facut  o mica modificare. 
Hai sa vedem ce ne trebuie sa le pregatim .







Ingrediente pentru fursecuri :

200 g unt
4 oua
300 g faina
200 g zahar pudra
2 plicuri zahar vanilinat


Ingrediente pentru crema fina :

100 g ciocolata cu lapte
150 ml. de frisca
1 pliculet intaritor de frisca
esenta de rom

Decor : 1 ciocolata neagra topita




Prima data pregatim crema pentru ca avem nevoie de ea ,rece .
Ciocolata bucatele si frisca lichida o punem intr-o craticioara ,pe bain-marie (aburi).O tinem pana cand ciocolata incepe sa se topeasca ,luam de pe foc si adaugam romul. Lasam sa se raceasca si bagam compozitia la frigider.
Cand este bine racita o batem cu mixerul pana incepe sa capete o consistenta de frisca, adaugam si plicul de intaritor ,mixam si mai dam la frigider 15 minute.

Mod de preparare fursecuri :
Untul moale il mixam bine de tot cu zaharul farin .Adaugam ouale,unul cate unul si amestecam dupa fiecare,sa le incorporam in compozitia de unt ,pana aceasta devine omogena.Incepem sa adaugam faina,treptat,  in ploaie si amestecam pana obtinem o crema groasa .
Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si punem cu o lingurita gramajoare de compozitie cu o mica distanta intre ele.
Le dam la cuptor ,la foc mediu, pentru 10-15 minute cat ,fursecul, sa capete o culoare aramie pe margine.
Cand sunt reci le lipim,cate doua, cu crema si le glazuram cu ciocolata topita !



Grozave .








8 comentarii: